Publicerede bøger

Se: apuleius.dk

Sten Jacobsen: “Blind trappe” (2016)

blind.trappe_262.5x200_2 14.03.16

Boghandlerpris: 179,95 Kr.

Fra forlagets pressemeddelelse:

En gyngehest, der vokser, en dukkemagerske, der forvandler sine elskere til dukker, en trappe, der er højere end huset, den befinder sig i. I Sten Jacobsens 12 debutnoveller opfører virkeligheden sig på en anden måde, end vi er vant til. Forvirringen hersker, for uden forvirring er vi som blinde og fantaster. De 12 noveller kan læses enkeltvis, men også som en sammenhængende mosaik. 189 sider, 179,95 kr. (købes via boghandlere samt netboghanderne Saxo m.fl.)

En af novellerne, “Der var engang, hvor jeg aldrig tænkte på fugle”, kan ses på dansk og i spansk oversættelse i kulturtidsskriftet Aurora Burial:

http://www.auroraboreal.net/literatura/puro-cuento/2366-antes-nunca-habia-pensado-en-pajaros

Anmeldelse med 5 ud af 5 stjerner i BforBog:

http://bforbog.dk/blind-trappe/

Uddrag fra DBC’s lektørudtalelse: En mand, der bestiller tid til sin egen kremering, en gyngehest der vokser over hovedet på sin ejer og en dukkemagerske, der forvandler sine forhenværende kærester til dukker. Sten Jacobsen leger med virkeligheden i disse debutnoveller … hvor det normale ikke opfører sig som det plejer … Med små greb ændrer Sten Jacobsen virkeligheden og nogle tilsyneladende normale situationer til noget uvirkeligt, som fx når han lader objekter som dukker og gyngeheste få menneskelige egenskaber. Et greb, der giver novellerne en lidt uhyggelig og til tider melankolsk undertone.

Jacob Levitan og Sten Jacobsen: “Hannibal og Alexandra” (2016)

hannibalogalexandraforside

Boghandlerpris: 149,95 Kr.

En symbolsk fortælling, der kan læses af både børn fra ca. 5-årsalderen og voksne. Musen Hannibal og anden Alexandra er blevet forelsket i hinanden, og det er ikke helt uproblematisk. De står i et klassisk dilemma mellem familien og omgivelserne på den ene side og deres egne ønsker og længsler på den anden. Hvad skal de dog gøre? De må træffe et svært valg, men så ændrer samfundsnormerne sig.

Sten Jacobsen: “Hvem kan gøre en dukke fortræd” (2017)

endukkefortræd

DBC’s lektørudtalelse om ”Hvem kan gøre en dukke fortræd?”

Elleve noveller, der alle kredser om perioden med gryende pubertet, hvor barndommen og dens lege forlades, og en ny voksenverden venter og/eller truer. For voksenbibliotekets novellelæsere. Unge kan også nemt være med.

I flere af novellerne leger pigerne med dukker og nogle af dukkerne frygter for den dag, pigerne får helt andre ting at tænke på og mister interessen for dem. Der optræder fx ”De hængte dukkers træ”, og når man har afleveret sin dukke her, må man på vejen hjem ikke kigge sig tilbage, for ellers bliver man ikke voksen. Børnene oplever den første forelskelse og bliver interesserede i det andet køn, og det får på én gang tidligere altopslugende lege og interesser til at blive uvæsentlige …

Sten Jacobsens psykologiske noveller er letlæste, og nogle af dukkehistorierne har noget lurende og krybende over sig i den gyseragtige forvrængning af virkelighed og fantasi, som børnene oplever …

Bogen er også anmeldt på Bforbog.dk og fik 5 ud af 5 stjerner.

http://bforbog.dk/hvem-kan-goere-en-dukke-fortraed/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *