Slægtshistorisk nøgle til “Saadan er de”

Slægtshistorisk nøgle til Sten Jacobsen: “Saadan er de”
(De pågældende sider kan erhverves ved henvendelse til mig. Læg en besked)

Steder relevant for efterkommere af Niels Lorentzen Stegler og Hansigne Liebst:

Kapitel 13, ss. 63-68. Hele kapitlet er relevant, da det handler om Niels Lorentzen Stegler.

Rettelse: På side 65 første spalte står at Niels Lorentzen Stegler flyttede ind i Haandværkerstiftelsen i marts 1915. Denne oplysning er forkert. Iflg. notering i Fuglebjerg Haandværkerforenings forhandlingsprotokol d. 13/9 1915 skete indflytningen den 1. maj 1916.

Kapitel 12, ss. 60-62. Kapitlet omhandler opførelsen og indvielsen af Fuglebjerg Haandværkerstiftelse. Niels Lorentzen Stegler var formand for Fuglebjerg Haandværkerforening på indvielsestidspunktet, og han omtales i bilag 36 og 37. I bilag 38 er der referat af en tale han holdt samt omtale af ham som udbringer og modtager af skåler.

Kapitel 11, ss. 56 og 58. Kapitlet omhandler Fuglebjerg Haandværkerforenings udstillinger. I baggrundsteksten “Fuglebjerg Haandværkerforenings udstillinger” er der en ultrakort omtale af Niels Lorentzens Steglers rolle i forb. m. 1894-udstillingen, hvor han var formand for Haandværkerforeningen. I bilag 35 omtales Niels Steglers og datteren Anna Steglers bidrag til udstillingen.

Kapitel 10, s. 54. Kapitlet handler om Fuglebjerg Haandværkerforenings dannelse. Niels Lorentzen Stegler optræder i Bilag 33 med en underskrift efter en bestyrelsesbeslutning 1 1899. Han er formand på dette tidspunkt.

1 Response to Slægtshistorisk nøgle til “Saadan er de”

 1. Jan Volkmann skriver:

  Hej Sten.

  Jeg har med interesse læst nogel af dine sider. Jeg skal have læst noget mere…

  Niels-Carl Volkmann er min farfar. Jeg kendte ham ikke, og har aldrig set ham, så jeg har kun andenhåndsoplysninger om ham fra min far og hans halvbroder.

  Jeg har selv forsket lidt i grenen, og har fundet tilbage til Niels Stegler Lorentzen, og har et godt billede af familien, men din beskrivelse giver lidt mere liv til familien.

  Jeg kan muligvis supplere med nogle oplysninger. Jeg har måske også nogle spørgsmål.

  Jeg er interesseret i hele bogen “Saadan er de”, hvis du stadigvæk har flere. Jeg vil gerne kunne danne mig et billede af det miljø, som familien virkede i.

  Jeg vil gerne betale for bogen.

  Med venlig hilsen
  Jan Volkmann
  Mispelvej 12B
  9000 Aalborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *