Sten Jacobsen

Cand. mag. fra Århus Universitet 1976 i samfundsfag og historie. Ansat som lektor i samfundsfag og historie (fra 1990 også i erhvervsøkonomi) på Vordingborg Gymnasium i perioden 1978-2015.
Denne hjemmeside er primært oprettet med henblik på min interesse i mikro- og mentalitetshistorie. Jeg har specielt arbejdet med Fuglebjergs historie i perioden 1870-1920 med særlig vægt på forfatningskampens historie 1872-1901. I 1993 udsendte jeg på Næstved Amtscentral bogen “Saadan er de”, som var udformet som et undervisningsprojekt beregnet på historieundervisningen i gymnasiet dengang. Bogen har i dag først og fremmest værdi som en introduktion til et lille samfund i forfatningskampens periode.
Derudover har jeg arbejdet med slægtshistorie ud fra et mentalitetshistorisk perspektiv og har udsendt tre bøger, hvoraf den sidste er udkommet i november 2015.
Billedet foroven t.v.: Min morfar, Hans Peter Søgaard, står foran sin manufakturhandel i Rudkøbing, Østergade, ca. 1909.
Billedet foroven t.h.: Interiør fra Fuglebjerg, Næstvedvej 5, ca. 1907.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 svar til Sten Jacobsen

 1. Margot Stegler Bentkjær (født Lorentzen) skriver:

  Kære Sten Jacobsen.
  Min bror har gjort mig opmærksom på et billede af min fars faster, Elisabeth (kaldet Lis) Stegler Lorentzen. Jeg undrer mig over ombytningen af navnene, men måske hed hun sådan. Jeg vil gerne vide hvorfor hun er afbilledet i din bog. Kendte du familien? Jeg har selv kendt “Tante Lis” – og bærer med stor glæde et guldarmbånd jeg har arvet efter min faster, som først arvede det efter Lis.

  Venlig hilsen
  Margot Bentkjær

 2. Margot Stegler Bentkjær (født Lorentzen) skriver:

  Kære Sten Jacobsen.

  Nu har je glæst noget mere – og forstår pludselig hvem du er! Du er Tante Ellas barnebarn! hvor er det sjovt at opleve. hende holdt jeg så meget af – tænker altid på hende som utrolig smuk, såvel udenpå som indeni 🙂
  Vi taler tit om når vi holdt Jule- eller Påskefrokost hos mine forældre i Birkerød (min far er Helge) – og “tanterne” røg store cigarer. Og tante Ella havde en ræv om halsen – den syntes jeg var helt fantastisk flot.

  Jeg vil studere vores stamtræ med stor fornøjelse – dejligt at du har lavet så meget.

  Venlig hilsen

  Margot – i familien kaldet Sus.

 3. Flemming Crawfurd skriver:

  Kære Steen,

  Som yngste barn af Aage V. Andersen er det rigtigt interessant at se slægtens historie. Det fik mig til at se nærmere i et fotoalbum jeg har fra far. Flere fotos som du har på din hjemmeside er med i fars album og med hans dateringer:

  – foto af A. P Andersen og Mathilde i Tabu sommerhuset har han dateret til 1926. Det fremgår ikke hvor huset ligger eller lå. Ved du det?
  – foto af A. P. Andersen der spadserer har far dateret til 1928 – men en oprindelig håndskrift under fotoet har noteret 1929.
  – foto af Aage V. som skytte er dateret 1933 i Thisted.

  Til lykke med den flotte hjemmeside som Preben gjorde mig opmærksom på.

  mvh Flemming

 4. admin skriver:

  Kære Flemming
  Med skam at melde må jeg indrømme, at jeg først har set din kommentar i dag (26/3). Men tak for kommentarerne Jeg vil lidt senere se på dine helt konkrete kommentarer. I øjeblikket er jeg ved at lægge absolut sidste hånd på en biografi om vores fælles oldefar. Jeg agter at udgive et lille oplag, og I skal naturligvis få et. Det varer nok et par måneder.
  Mange hilsner
  Sten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *